Zet het vast in uw agenda: op 24 oktober houdt prof. Valter Longo de Boerhaavelezing. Longo doet onderzoek in Milaan en Los Angeles en is een autoriteit op het gebied van voeding en veroudering. Zijn artikelen verschijnen dan ook in hoog aangeschreven tijdschriften als Science, Cell en PNAS.

Periodieke beperking

Het onderzoek van Longo richt zich o.a. op aminozuren en glucose die moleculaire routes in de cel sturen, die op hun beurt weer het verouderingsproces onderhouden. Nou blijkt periodieke beperking van eiwit en suikers veroudering af te remmen, de stressbestendigheid van cellen te verhogen en regeneratie te bevorderen. Zijn werk is mogelijk toepasbaar bij de behandeling van kanker, diabetes, hart- en vaatziekten en neurodegeneratieve ziekten.

24 oktober

Bent u arts of onderzoeker en geïnteresseerd in veroudering, in ziekten die geassocieerd zijn met veroudering (kanker, neurodegeneratieve ziekte als Alzheimer, Parkinson) of in regeneratieve geneeskunde? Noteert u dan 24 oktober in uw agenda. De lezing is in de Burumazaal van het onderwijsgebouw, van 17.00 tot 17.45 uur, waarna u onder het genot van een hapje en een drankje nog even na kunt praten.