Master Vitality and Ageing

De Internationale Master Vitality and Ageing is een 1-jarig programma dat zich focust op de uitdaging van de toekomst: de verouderende samenleving. Onze samenleving heeft behoefte aan academische experts die opgeleid zijn om organisaties en overheden te adviseren over de uitdagingen en kansen die de groeiende populatie ouderen met zich meebrengt.

De Master Vitality and Ageing biedt studenten ‘the state of the art’ kennis over verouderingsmechanismen vanuit 3 perspectieven: biologisch, individueel en organisatorisch. Centraal staat het bevorderen van vitaliteit en de organisatie van de zorg voor de groeiende populatie ouderen.

Naast de kennisvakken ontvangen de studenten trainingen in ‘communication in science’, ‘academic development’ en ‘research and evidence’. Tijdens deze interactieve colleges worden de professionele vaardigheden van de studenten getraind, zodat studenten een succesvolle onderzoeker, innovator, beleidsadviseur, en ontwikkelaar worden.

Innoveren van de zorg voor ouderen vraagt om intensieve samenwerking tussen verschillende disciplines. Daarom worden studenten met een groot scala aan bachelor vooropleidingen toegelaten tot de master: bio-medische wetenschappen, geneeskunde, gezondheid en leven, gezondheidswetenschappen, gezondheidsmanagement etc. Daarnaast kunnen studenten van aanverwante studies (zoals bewegingswetenschappen en psychologie) via een aanmeldingstraject worden toegelaten.

NIEUWSGIERIG? Meer informatie over de Master Vitality and Ageing is te vinden op:

Website: https://www.universiteitleiden.nl/en/education/study-programmes/master/vitality-and-ageing.

Facebook: https://www.facebook.com/vitalityandageing/?ref=bookmarks

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/master-vitality-and-ageing

Of email ons met je vragen naar: masterva@lumc.nl